Mooie overwinning!

Ons team eindelijk compleet totdat we Jaap afstonden aan ons tweede team. Tom Caljé verving hem prima door in een complexe stelling met weliswaar één pion voor, de aanval te weerstaan en een keurige remise te scoren. Cees Sep en zijn tegenstander speelden een kleurloze remise. Na dameruil zat er niks meer in. Zelf kreeg ik remise aangeboden in een mindere stelling. De andere borden zagen er niet goed uit en ik besloot door te spelen. Twee zetten later gaf ik een pion weg en had spijt van mijn beslissing. Toch maar doorspelen.

Jelle stond positioneel minder, kwam een loper achter maar wist langs afgronden toch nog remise te houden. Marco’s partij was chaotisch zoals gebruikelijk. Zijn tegenstander manoeuvreerde naar een eindspel met verkeerde loper voor Marco, remise. Hans Bouwer speelde een puike partij, zetherhaling en remise was binnen. Casper tructe de tegenstander zoals gewoonlijk in het middenspel en het volle punt was binnen. Ikzelf kreeg ineens kansen doordat Steven Braun zijn stukken slecht neerzette. Na vijf uur spelen toch nog winst en de 4,5 punt binnen. Nico had tegen de sterkste ASV 4-speler lang standgehouden, maar moest met twee pionnen minder uiteindelijk toch capituleren.

Mooie overwinning!

  ASV 4       1816 - Schaakstad Apeldoorn 3  1846 3½-4½
1. Bert Duijker   1794 - Jelle Bauer        1856 ½-½
2. Paul de Freytas  1816 - Marco van de Nieuwendijk 1889 ½-½
3. Désiré Fassaert  1840 - Cees Sep         1840 ½-½
4. Ruud Wille    1824 - Casper Wouters      1812 0-1
5. Gerben Hendriks  1853 - Tom Caljé         1985 ½-½
6. Steven Braun   1693 - Theo Visschedijk     1811 0-1
7. Ruud Verhoef   1884 - Nico Olivier       1777 1-0
8. Ivo van der Gouw 1821 - Hans Bouwer        1799 ½-½

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.