Strijdend ten onder

Helaas stond MuConsult Apeldoorn na een uur spelen met 1-0 achter, omdat het treinverkeer vanuit Osnabrück volledig plat lag en Alexander Kabatianski niet meer op tijd in Rotterdam kon komen. Daarna bleef het urenlang spannend en waren met ingang van de tijdnoodfase alle partijen nog bezig. Op vrijwel alle borden was een scherpe strijd gaande met kansen voor beide partijen. Arthur van de Oudeweetering tegen Martin Martens was de enige partij waarin niet veel gebeurde en eindigde in een zetherhaling. Tussenstand 1,5-0,5 voor Pathena Rotterdam.

Vorentscheidung
Tim Lammens leek prima te staan in een Grünfeld-eindspel met zwart tegen Albert Blees, maar na wat onnauwkeurigheden ging het mis en ging de partij alsnog verloren. De heftigste partij van de dag was tussen Frans Cuijpers en Sjef Rijnaarts. De Apeldoorner dreigde positionele problemen te krijgen en gooide toen alles op de aanval. Sjef speelde een geweldig dubbel stukoffer en kwam gewonnen te staan, met de koning van Frans midden op het bord. In tijdnood ging het echter helemaal mis en kwam Rotterdam op een 3,5-0,5 voorsprong.


Het winnende punt
Erik Smit speelde een enerverende partij tegen Kevin Nguyen. Beide spelers hebben beter gestaan, maar uiteindelijk bleek het eindspel remise. Max Warmerdam nam revanche voor de harde nederlaag die hij afgelopen zomer leed tegen generatiegenoot Liam Vrolijk en won een sterke partij met zwart. De partij tussen Dimitri Reinderman en Nico Zwirs was lange tijd niet duidelijk, maar uiteindelijk won de grootmeester toch wel overtuigend. Het winnende punt voor Pathena werd gescoord door Rini Kuijf die het eindspel won van Armen Hachijan.

Dragelijker aanzien
De laatste twee partijen waren voor MuConsult Apeldoorn, zodat de score een wat dragelijker aanzien kreeg. Zelf profiteerde ik van wat foutjes van Johan Quist. Stefan Kuipers won een uitstekende partij van Lubomir Ftacnik. Vanuit een Siciliaanse aanvalsstelling ontstond een beter eindspel en uiteindelijk moest dame tegen toren de beslissing brengen. De Rotterdammers zijn door deze overwinning terug op 50%. Met Apeldoorn zullen we er vol voor blijven gaan en dan komen ook de matchpunten wel.

  Pathena Rotterdam   2401 - MuConsult Apeldoorn      2322 6-4
 1. IM Robby Kevlishvili  2429 - NO                 1-0 R.
 2. FM Liam Vrolijk    2420 - FM Max Warmerdam       2364 0-1
 3. GM Lubomir Ftacnik   2553 - IM Stefan Kuipers       2416 0-1
 4. GM Dimitri Reinderman 2554 - Nico Zwirs          2388 1-0
 5. IM Martin Martens   2395 - IM Arthur v.d. Oudeweetering 2284 ½-½
 6. IM Albert Blees    2382 - FM Tim Lammens        2304 1-0
 7. IM Rini Kuijf     2367 - FM Armen Hachijan       2278 1-0
 8. IM Frans Cuijpers   2428 - FM Sjef Rijnaarts       2342 1-0
 9. Kevin Nguyen      2169 - Erik Smit           2123 ½-½
10. FM Johan Quist     2313 - IM Merijn van Delft      2396 0-1

’t Andere verslag | foto’s op Google | partijen downloaden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.