Nipte nederlaag

In de eerste ronde van het nieuwe Meesterklasse seizoen hebben we met de kleinst mogelijke cijfers van BSG verloren. De vorige keer dat dat gebeurde degradeerden we uiteindelijk, dus we zijn gewaarschuwd. Dit seizoen zijn er geen zwakke teams meer, dus het belooft een razend spannende competitie te worden.

Arthur van de Oudeweetering opende de score en zette MuConsult Apeldoorn op voorsprong door Thomas Willemze in een strakke positionele partij te verslaan. Thomas Beerdsen kwam slecht uit de opening tegen Frank Erwich, maar rommelde zich een weg naar de remise. Op de twee topborden leken we het zwaar te hebben, maar die partijen werden ook remise. Stefan Kuipers had zich uit zijn slechtere stelling gewurmd tegen Yuri Solodovnichenko en had het eindspel eigenlijk zonder risico op winst kunnen spelen. Roeland Pruijssers begon voortvarend tegen Mads Andersen, maar een kwaliteitsoffer gooide roet in het eten en in tijdnood ging het nog maar net goed dankzij een zetherhaling. Tussenstand 2,5-1,5 voor Apeldoorn.

Dmitry Stets scoorde de gelijkmaker voor BSG door Nico Zwirs vanuit de opening te overspelen. Nico kwam nog terug in de partij, maar greep toen alsnog mis. Erik Smit toonde zijn taaiheid door een mindere stelling tegen Ton van der Heijden remise te houden. Zelf beging ik de eerste fout tegen Alexander van Beek, maar daarna kantelde de partij en kwam ik gewonnen te staan. Zelfs de eindstelling is nog gewonnen, maar ik had niets door en dacht dat de zetherhaling geforceerd was.

Midden Arthur van de Oudeweetering, rechts Tim Lammens

Tim Lammens zette ons andermaal op voorsprong door langdurig druk uit te oefenen met zijn loperpaar tegen Henk van der Poel. Het onheil tekende zich toen echter al af. Max Warmerdam had een afwikkeling verkeerd ingeschat tegen Robert Ris en verloor het eindspel. Armen Hachijan kreeg een stukoffer om zijn oren van Ewoud de Groote en ondanks dat hij de partij nog zeer lang wist te rekken, was verlies onvermijdelijk.

     MuConsult Apeldoorn     2353 - BSG                     2382 4½ - 5½
  1. IM Stefan Kuipers       2416 - GM Yuri Solodovnichenko 2563  ½ - ½
  2. GM Roeland Pruijssers   2494 - GM Mads Andersen        2567  ½ - ½
  3. Nico Zwirs              2388 - IM Dmitry Stets         2401  0 - 1
  4. IM Thomas Beerdsen      2445 - FM Frank Erwich         2350  ½ - ½
  5. IM Merijn van Delft     2396 - IM Alexander van Beek   2232  ½ - ½
  6. FM Max Warmerdam        2364 - IM Robert Ris           2411  0 - 1
  7. IM A. vd Oudeweetering  2284 - IM Thomas Willemze      2417  1 - 0
  8. FM Tim Lammens          2304 - FM Henk van der Poel    2226  1 - 0
  9. FM Armen Hachijan       2278 - Ewoud de Groote         2302  0 - 1
 10. Erik Smit               2123 - Ton van der Heijden     2302  ½ - ½

’t Andere verslag | foto’s op Google | partijen downloaden | partijen naspelen

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.