Mini tweekamp Roeland Pruijssers – Liam Vrolijk

Roeland Pruijssers
Roeland Pruijssers (foto Harry Gielen)
Liam Vrolijk
Liam Vrolijk (foto Harry Gielen)

GM Roeland Pruijssers en IM Liam Vrolijk spelen op vrijdag 28 februari een tweekamp over vier partijen in het Veluws College Mheenpark. De wedstrijden worden gespeeld tijdens de Open Apeldoornse Jeugdschaak Kampioenschappen en het Open NK Schaken voor Speciale Doelgroepen (Open NK-G). Roeland is Apeldoorns enige GM (sinds 2012), 30 jaar en heeft een rating van 2565. Liam is Nederlands jeugdkampioen, 17 jaar, IM geworden in 2018 en zijn rating is 2507. De eerste partij begint om 10.30 uur en elke speler krijgt 25 minuten per persoon per partij. De match zal live te volgen zijn via deze website.

Wie wordt kampioen?

SOS-competitieVóór de vijfde ronde
SOS-klasse 1C kent na vier ronden drie koplopers met zes punten gevolgd door twee teams op één punt, respectievelijk twee punten achterstand. De kampioen komt met zekerheid uit dit groepje van vijf, maar wie? De eerste drie zijn het gepromoveerde Hoogland 2, ZZS! en wij, Schaakstad Apeldoorn en we ontmoeten elkaar nog in de laatste drie ronden. Leusden (waar wij van gewonnen hebben) lijkt over goede papieren te beschikken, want zij hebben de lijstaanvoerders al gehad. Het gedegradeerde De Zeven Pionnen (waar wij van verloren hebben) kan roet in allerlei eten gooien en zichzelf een goede dienst bewijzen door de onderlinge wedstrijd tegen Leusden te winnen. Als dat gebeurt, maakt het team nog een kleine kans, anders niet. Een voorspelling doen staat gelijk aan koffiedikkijkerij of het doelloos ronddwalen met een wichelroede. Pas na de laatste ronde (gemeenschappelijk in Putten) zal blijken welk team als eerste konijn uit de hoge hoed tevoorschijn is gekomen.

» Lees verder…Wie wordt kampioen?

MuConsult Apeldoorn bekert verder in Sint Jacobiparochie

KNSB BekercompetitieOp Valentijnsdag mochten onze singles afreizen naar het hoge Noorden voor een bekerwedstrijd tegen Emanuel Lasker. Schaken op Valentijnsdag, klinkt als een ideale oplossing als je nog geen date hebt. Met een beetje geluk speelt er een vrouw bij de tegenstander en krijg je toch nog die date. Of dat goed kan uitpakken moeten we aan onze teamgenoot Stefan Kuipers vragen. Helaas voor ons speelde er geen vrouw bij de tegenstander… Volgend jaar beter!

» Lees verder…MuConsult Apeldoorn bekert verder in Sint Jacobiparochie